Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Στις 06/04/2019 oι σπουδαστές του Β Εξαμήνου της ειδικότητας Β. Φυσικοθεραπείας του ΔΙΕΚ Μεταξουργείου, με την συνοδεία της καθηγήτριάς τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο 9ο ειδικό σχολείο Ζωγράφου για την συμμετοχή στη δράση με τίτλο «Μπες στη θέση μου. Αλλάζουμε;» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τον συντονισμό του Athens Partnership και υποστηρικτή δράσεων το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Η δράση αποτελούταν απο δύο αλληλοσυμπληρούμενα μέρη και είχε ως στόχο να έρθουν βιωματικά σε επαφή οι σπουδαστές με τις ιδιαιτερότητες της καθημερινής ζωής των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων κάνουν χρήση αμαξιδίου.

Το πρώτο μέρος αφορούσε ομιλίες από ανθρώπους με κινητικά προβλήματα, οι οποίοι βιώνουν την αναπηρία και επικοινωνούν την εμπειρία τους στο κοινό με τον δικό τους τρόπο ανάλογα με το είδος της αναπηρίας τους. Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε βιωματική εκπαίδευση που απευθύνεται σε άτυπους ή επίσημους φροντιστές αλλά και ανθρώπους που ασχολούνται με τη θεραπεία ατόμων με αναπηρία. Οι σπουδαστές παρακολούθησαν με αμείωτη προσοχή και ενδιαφέρον και τα δύο μέρη, ενώ εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παρακολούθηση επιπλέον δράσεων που είναι σχετικές με την αναπηρία. Τους δόθηκαν οδηγίες και επιπλέον πληροφορίες για τη συμμετοχή τους σε επικείμενες εκδηλώσεις του ιδίου φορέα.

 

Comments are closed.