Έναρξη νέων ειδικοτήτων για το Εξάμηνο 2019Β

Στο ΔΙΕΚ Μεταξουργείου, τη νέα χρονιά, πρόκειται να λειτουργήσουν οι παρακάτω ειδικότητες. Σπούδασε και πιστοποίησε τις γνώσεις σου, αποκτώντας κρατικό δίπλωμα. Κάνε κλικ στην ειδικότητα που σε ενδιαφέρει και δες τον αναλυτικό οδηγό σπουδών. Η φοίτηση στα δημόσια ΙΕΚ είναι δωρεάν.

Η πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών (απόκτηση διπλώματος επιπέδου 5, σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων) γίνεται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. μετά την απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) που παρέχεται από τα ΙΕΚ με το πέρας της φοίτησης.

Σύντομη Περιγραφή Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων ανά ειδικότητα για το εξάμηνο 2019Β.

ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
Ο κάτοχος διπλώματος ΙΕΚ στην ειδικότητα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» έχει πιστοποιήσει τις επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες που τον καθιστούν ικανό να εργαστεί σε κέντρα προσχολικής αγωγής (βρεφονηπιακούς σταθμούς) καθώς και σε εξαρτημένες ή μη εργασίες σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς ή σε κέντρα ειδικής αγωγής που φιλοξενούν βρέφη και νήπια ηλικίας 0-6 χρόνων, ιδιωτικούς ή του δημοσίου φορέα, σε συνεργασία με τον/την υπεύθυνο/η βρεφονηπιοκόμο ή νηπιαγωγό ή ειδικό παιδαγωγό.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Ο απόφοιτος της ειδικότητας των ΙΕΚ «Βοηθός Εργοθεραπείας» διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που έχει αποκτήσει κατά την διάρκεια της κατάρτισής του, οι οποίες τον καθιστούν ικανό να εργαστεί, ως βοηθητικό προσωπικότου Εργοθεραπευτή σε άτομα κάθε ηλικίας που εμφανίζουν δυσλειτουργίες ή και αναπηρίες, περιορισμούς στην εκτέλεση των έργων και των δραστηριοτήτων της καθημερινής τους ζωής ή και δυσκολίες στην ισότιμη κοινωνική συμμετοχή. Πρόκειται για άτομα με ψυχικές, κινητικές, νευρολογικές, αισθητηριακές και γνωστικές διαταραχές ή άτομα με κοινωνικούς περιορισμούς, όπως άτομα 3ης ηλικίας, φυλακισμένους, εξαρτημένους κ.α. Ο Βοηθός Εργοθεραπείας απασχολείται σε διάφορες μονάδες του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, όπου υπάρχει Εργοθεραπευτής πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επικουρώντας και υποβοηθώντας το έργο του.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
O απόφοιτος των ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, θα καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε θέματα πρόληψης και καταστολής παραβατικών συμπεριφορών που θα συμβάλουν στην ασφάλεια και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τόσο από τους εγχώριους όσο και από τους εισαγόμενους εγκληματίες. Το “Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών” με τη σωστή κατάρτιση μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η υπηρεσία στην οποία υπηρετεί ή ο πελάτης που του εμπιστεύεται την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας του.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
O απόφοιτος των ΙΕΚ της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του, εφαρμόζει τις αρχές της επιστήμης του management, της οικονομίας και των δημοσίων σχέσεων. Απασχολείται σε τμήματα και διευθύνσεις των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών, των μονάδων του ιδιωτικού ή δημοσίου τομέα.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Αισθητικής Tέχνης και Μακιγιάζ» των ΙΕΚ παρέχει υπηρεσίες αισθητικής φροντίδας για το πρόσωπο ή/και το σώμα με φυσικά και τεχνητά μέσα, υπηρεσίες χαλάρωσης και ευεξίας, υπηρεσίες μακιγιάζ προσώπου και σώματος, υπηρεσίες περιποίησης, αποκατάστασης και καλλωπισμού νυχιών με φυσικά και τεχνητά μέσα και προωθεί καλλυντικά προϊόντα και μηχανήματα καθώς και υπηρεσίες αισθητικής.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ο «Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών» μπορεί να διεκπεραιώνει υπεύθυνα και εμπρόθεσμα εργασίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εργαζόμενος αυτόνομα ή ως μέλος ομάδας τεχνικών της ίδιας ή συναφούς ειδικότητας.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Ο απόφοιτος της ειδικότητας «Τεχνικός Κομμωτικής Tέχνης» των ΙΕΚ με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει, είναι ικανός να τις εφαρμόζει στις κομμώσεις ανδρών και γυναικών καθώς και σε εργασίες περιποίησης κόμης.

ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΣΠΟΥΔΩΝ (αναμένεται)
ΔΕΣ ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να ξεκινήσει η φάση Ηλεκτρονικών Αιτήσεων μέσω του site της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (http://www.gsae.edu.gr/el/) ενώ θα ακολουθήσουν αργότερα οι φάσεις επιλογής καταρτιζόμενων και οριστικοποίησης εγγραφών.

Όλα τα δημόσια ΙΕΚ θα παραμείνουν κλειστά από τις 3-18/8.

Comments are closed.