Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Βοηθός Φυσικοθεραπείας

Οι σπουδαστές υπό την συνοδεία της καθηγήτριάς τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας στο Γουδή. Εκεί, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό,  ειδικοί σε θέματα υγείας αλλά και εθελοντές,  υποστηρίζουν την προσπάθεια της οργάνωσης με στόχο τη σωματική και ψυχική βελτίωση Ατόμων με Αναπηρία, κινητικά ή νοητικά πρβλήματα.

Οι εργαζόμενοι, οι θεραπευτές και οι εθελοντές του κέντρου θεραπευτικής ιππασίας υποδέχτηκαν θερμά τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ Μεταξουργείου, και τουςέκαναν μία πλήρη ενημέρωση σχετικά με τον σκοπό του κέντρου, την ιστορία του, τις δράσεις, τους ασθενείς, τον εθελοντισμό, και βέβαια για τα άλογά τους που χωρίς αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν τις παρεχόμενες θεραπευτικές υπηρεσίες.

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον την ενημέρωση που τους έγινε ερχόμενοι σχεδόν όλοι, για πρώτη φορά, σε επαφή με αυτή την ενδιαφέρουσα θεραπευτική προσέγγιση. Ταυτόχρονα, στο χώρο αυτό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά συνεδρίες για σύντομο χρόνο και να μάθουν διαδραστικά από τους αρμόδιους  για την αξία της Ιπποθεραπείας αλλά και για τα πιο συγκεκριμένα περιστατικά που δέχεται το κέντρο.

Η θεραπευτική ιππασία απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές και αναπτυξιακές διαταραχές όπως Αυτισμός, Εγκεφαλική παράλυση, Σύνδρομο Down, Ψυχοκινητική καθυστέρηση, Μυοπάθειες κ.α.

Comments are closed.