Εκπαιδευτικές Επισκέψεις τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος» – 2016B

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος»

 

3/11/2016 – Επίσκεψη στο Popeye Loves Olive Art Space, έκθεση της Mari Ishikawa

Εισαγωγή στο εικαστικό κόσμημα. Mari Ishikawa, η περίφημη σχεδιάστρια κοσμημάτων από την Ιαπωνία, παρουσιάζει το έργο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εμπνευσμένη από τη φύση, την φωτογραφία και την Ιαπωνική κουλτούρα, συνδυάζοντας αρχαίες τεχνικές με νέα υλικά προσκαλώντας μας σ’ ένα ταξίδι γεμάτο μυστήριο και συμβολισμούς.

21/11 και 7/12/2016 – Ο Γιώργος Μανδρόχαλος στο ΔΙΕΚ του Μεταξουργείου

Στο εργαστηριακό μάθημα,της ειδικότητας τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος, είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Κύριο Μανδρόχαλο! Ο Γιώργος ο Μανδρόχαλος είναι Αργυροχρυσοχόος (συνταξιούχος πια) και εξειδικεύεται στη συρματερή τεχνική που εμπεριέχεται στο πρόγραμμα σπουδών της ειδικότητας. Παρουσίαση της τεχνικής στο εργαστήριο και εκπαίδευση των σπουδαστών πάνω σε αυτή. Στόχος της φιλοξενίας οι σπουδαστές όχι μόνο να παρακολουθήσουν αλλά να εμπλακούν, να δημιουργήσουν και να μάθουν μέσα από τις υποδείξεις ενός μεγάλης αξίας δασκάλου και ανθρώπου, ο οποίος αφιλοκερδώς παρέχει τις γνώσεις του.

 

3/12/2016 – Επίσκεψη στην έκθεση του ΝΕΟΝ Flying over the abyss: Η Υπέρβαση της Άβυσσος, Γ’ εξάμηνο

Στα πλαίσια του μαθήματος τεχνικές σχεδιασμού κοσμήματος, έμπνευση από σύγχρονες μορφές τέχνης οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στην έκθεση του ΝΕΟΝ που παρουσίασε την «Flying over the Αbyss ? Η Υπέρβαση της Άβυσσος», στο χώρο πολιτισμού του Ωδείου Αθηνών. Η έκθεση αξιοποιείσαι ένα μεγάλο πολιτιστικό κεφάλαιο της χώρας μας, τον στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη, φέρνοντας το έργο του Ασκητική σε διάλογο με δημιουργίες 34 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών της σύγχρονης τέχνης, φωτίζοντας τη διαδρομή της ανθρώπινης ζωής, από το τραύμα της γέννησης, τον αγώνα για τη ζωή και τη δημιουργικότητα, έως το θάνατο.

28/01/2017 – Σαββατιάτικο εργαστήρι στο ΔΙΕΚ Μεταξουργείου: Δημιουργώντας τα αντικείμενα του project «Τέλεια – Ατέλεια»

Στο project που αναπτύχθηκε δόθηκε ο τίτλος «Τέλεια Ατέλεια» με στόχο να εμπεριέχει ότι ιδέα, ο κάθε καταρτιζόμενος επιλέγει να αποδώσει με την χρήση των παραδοσιακών τεχνικών με έμφαση στη ρυτίδωση. Στα πλαίσια της απόδοσης της τεχνικής υπήρξαν διάφοροι πειραματισμοί σε σχέση με το κράμα των μετάλλων που χρησιμοποιήθηκε για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην μορφή του υλικού. Στη σύνθεση του μετάλλου χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές αναλογίες κράματος για την απόδοση της ρυτίδωσης στην επιφάνεια με βάση την βιβλιογραφική έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

30/1/2017 – Ολοκληρώνοντας ένα project: Μια ιδέα έφτασε να παρουσιαστεί στο κοινό, καταγράφοντας τους τρόπους παρουσίασης.

Μετά το σχεδιασμό και κατασκευή του project «Τέλεια – Ατέλεια», οι σπουδαστές ολοκλήρωσαν το έργο τους και καταγράφοντάς το, δημιούργησαν ένα αρχείο παρουσίασης τη δουλειά τους.

Tags:

Comments are closed.