Εκπαιδευτικές Επισκέψεις τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος» – 2016Α

Εκπαιδευτικές Επισκέψεις τμήματος «Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος & Σχεδιασμού Κοσμήματος»

 

25/2/2016 – Μουσείο Κυκλαδικής τέχνης «Μέσα στα εργαστήρια των αρχαίων»

Μεταλλοτεχνία «Το εργαστήριο του Ηφαίστου»
Συμμετείχαν: Άκης Γκούμας, Δημήτρης Αλεξάνδρου, Νίκος Παπαδημητρίου
Στην  ενότητα, της Μεταλλοτεχνίας,  παρουσιάστηκαν αρχαία μετάλλινα αντικείμενα καθώς και επεξηγηματικά σχέδια με πληροφορίες για τους αρχαίους τεχνίτες, τα εργαστήρια και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενείται το «Το εργαστήριο του Ηφαίστου», το «ζωντανό εργαστήριο» με τις εγκαταστάσεις και τα εργαλεία των τεχνιτών (αμόνια, σφυριά, καλέμια, αντίγραφα αντικειμένων κ.ά).


 

28/4/2016 – Ευγενίδειο Ίδρυμα: Παρακολούθηση εργαστηριού 3d σχεδίαση και εκτύπωση

Το εργαστήριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος είναι εξοπλισμένο με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή και τρισδιάστατο σαρωτή. Ο επιτραπέζιος τρισδιάστατος εκτυπωτής χρησιμοποιείται κυρίως για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το προς εκτύπωση αντικείμενο μπορεί είτε να σχεδιαστεί στο ειδικό λογισμικό που διαθέτει το Eργαστήριο (προγράμματα 3D Studio Max, Tinkercad και Blender), είτε να σαρωθεί στον τρισδιάστατο σαρωτή και έπειτα να εκτυπωθεί. Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί υλικό (filament) πλαστικό ABS και μπορεί να εκτυπώσει ένα αντικείμενο με ένα ή δύο χρώματα. Οι σπουδαστές σχεδίασαν και εκτύπωσαν 3d αντικείμενα. Η χρήση του τρισδιάστατου εκτυπωτή γίνεται υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου προσωπικού του Ιδρύματος Ευγενίδου.


 

7/5/2016 – Επίσκεψη Μουσείο Ηλία Λαλαούνη

Ξενάγηση από τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ στη συλλογή κοσμημάτων του Μουσείου ανάλυση τεχνικών και μοτίβων στην ιστορική διαδρομή του κοσμήματος. Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη είναι το μοναδικό Μουσείο για το σύγχρονο κόσμημα στην Ελλάδα. Το Μουσείο στεγάζει στις μόνιμες συλλογές του περισσότερα από 4000 κοσμήματα και μικρογλυπτά από 50 συλλογές, σχεδιασμένες από τον ιδρυτή του Ηλία Λαλαούνη, μεταξύ του 1940 και 2000. Από το 2001 προστίθενται στις μόνιμες συλλογές κοσμήματα, μικρογλυπτά και έργα διακοσμητικών τεχνών από τον ελληνικό και άλλους πολιτισμούς, με αποτέλεσμα τα εκθέματα του Μουσείου να εμπλουτίζονται συνεχώς.


 

27/5/2016 – Επίσκεψη σε έκθεση κοσμήματος

Οι σπουδαστές επισκέφτηκαν έκθεση κοσμήματος στο πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ και ενημερώθηκαν για την τεχνική του χαμένου κεριού.

Tags:

Comments are closed.